Mantarlı Bi
Malzemeler,
4 adet dana biftek
1 adet kuru soğan
Yarım kilo mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Orta derinlikte bir tavaya biftekleri alın.
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tavaya ilave edin.
Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları orta büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.
Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
Sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın, tavaya ekleyin.
Tuzunu ilave edip tavanın kapağını kapatın.
Mantarlar pişene kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.
Pişmiş biftekleri tavaya ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ocaktan 2 dakika önce indirmeden önce kekiği ekleyip karıştırın.
Patates püresi ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler,
4 adet dana biftek
1 adet kuru soğan
Yarım kilo mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Orta derinlikte bir tavaya biftekleri alın.
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tavaya ilave edin.
Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları orta büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.
Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
Sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın, tavaya ekleyin.
Tuzunu ilave edip tavanın kapağını kapatın.
Mantarlar pişene kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.
Pişmiş biftekleri tavaya ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ocaktan 2 dakika önce indirmeden önce kekiği ekleyip karıştırın.
Patates püresi ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun.