Tarçınlı Limon Çorbası!
Tarçınlı Limon Çorbası!
Malzemeler:
1 adet limon
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır unu
3-4 yaprak taze biberiye
½ su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz zencefil
15 gr tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tereyağını eritip, soğan ve sarımsağı kavurun.
Unu ilave edin. Karıştırarak kavurun.
Et suyunu karıştırmaya devam ederek azar azar ilave edin.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Kaynayan çorbaya limon suyunu ekleyin.
Zencefil, tuz, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Çorba suyundan birkaç kaşık alıp, kremayla bir kasede iyice yedirerek karıştırın.
Çorbayı ocaktan alın ve kremayı ilave edin.
Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Tarçınlı Limon Çorbası!
Malzemeler:
1 adet limon
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır unu
3-4 yaprak taze biberiye
½ su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz zencefil
15 gr tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tereyağını eritip, soğan ve sarımsağı kavurun.
Unu ilave edin. Karıştırarak kavurun.
Et suyunu karıştırmaya devam ederek azar azar ilave edin.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Kaynayan çorbaya limon suyunu ekleyin.
Zencefil, tuz, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Çorba suyundan birkaç kaşık alıp, kremayla bir kasede iyice yedirerek karıştırın.
Çorbayı ocaktan alın ve kremayı ilave edin.
Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!