Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
İtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek.
İtalyan Sebze Çorbası
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
MALZEMELER:
1 kabak
1 havuç
5-6 yaprak ıspanak
2 soğan
1 patates
1 çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
1 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon
Tuz-Karabiber
Sosu için:
Birkaç yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur.
Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir.
Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır.
Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir.
İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır.
Tuz ve biber ile tatlandırılır.
Servis tabaklarına alınır.
Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.
Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir.
İtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek.
İtalyan Sebze Çorbası
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
MALZEMELER:
1 kabak
1 havuç
5-6 yaprak ıspanak
2 soğan
1 patates
1 çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
1 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon
Tuz-Karabiber
Sosu için:
Birkaç yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur.
Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir.
Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır.
Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir.
İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır.
Tuz ve biber ile tatlandırılır.
Servis tabaklarına alınır.
Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.
Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir.