Yoğurt tatlısı
Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü eritin. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara, şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şurubu için; şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizi serpip, ılık olarak servis yapın.
(6 kişilik)
* 200 gr. yoğurt
* 300 gr. irmik
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1/2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için:
* 250 gr. tozşeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1.5 su bardağı su
Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü eritin. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara, şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şurubu için; şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizi serpip, ılık olarak servis yapın.
(6 kişilik)
* 200 gr. yoğurt
* 300 gr. irmik
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1/2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için:
* 250 gr. tozşeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1.5 su bardağı su