GEREKEN MALZEMELER
• 1/2 çay k. tuz
• 1 diş sarımsak (dövülmüş)
• 400 g yoğurt
• beyazbiber
Hazırlanış Şekli:
• Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.Torbayı en az 5-6
cm’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece
yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
• Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp,sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle
çırpın.Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin
• 1/2 çay k. tuz
• 1 diş sarımsak (dövülmüş)
• 400 g yoğurt
• beyazbiber
Hazırlanış Şekli:
• Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.Torbayı en az 5-6
cm’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece
yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
• Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp,sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle
çırpın.Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin