Kanser oluşumunda beslenmenin çok önemli bir faktör olduğunun anlaşılması üzerine bilim adamlarının bitkilerde bulunan maddeler üzerindeki çalışmaları da her geçen gün artıyor.
Araştırmalar sebze ve meyvelerde bulunan kimyasal bileşiklerin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Kalıtımsal kanserin yanısıra çevresel faktörlerinde kansere yakalanma riskini arttırdığını söyleyen uzmanlar, beslenme alışkanlıklarının önemli olduğunu vurguluyor.
BUNLARI YİYİN
Günde en az 5 porsiyon çeşitli renkte meyve ve sebze tüketin Sağlıklı kilonuzu sürdürebilmek için kalorisi düşük yiyecek ve içecekler tercih edin İşlenmiş tahıl ürünleri yerine, tam tahıllı ürünleri tercih edin Kırmızı et tüketimini sınırlandırın, işlenmiş et ürünleri (sucuk, salam, sosis, hazır köfte vs.) tüketmeyin Sigara içmeyin Haftada 5 gün en az 30 dk. lık orta derecede fiziksel aktivite yapın Sağlıklı kilonuzu hayatınız boyunca sürdürün
Araştırmalar sebze ve meyvelerde bulunan kimyasal bileşiklerin insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Kalıtımsal kanserin yanısıra çevresel faktörlerinde kansere yakalanma riskini arttırdığını söyleyen uzmanlar, beslenme alışkanlıklarının önemli olduğunu vurguluyor.
BUNLARI YİYİN
Günde en az 5 porsiyon çeşitli renkte meyve ve sebze tüketin Sağlıklı kilonuzu sürdürebilmek için kalorisi düşük yiyecek ve içecekler tercih edin İşlenmiş tahıl ürünleri yerine, tam tahıllı ürünleri tercih edin Kırmızı et tüketimini sınırlandırın, işlenmiş et ürünleri (sucuk, salam, sosis, hazır köfte vs.) tüketmeyin Sigara içmeyin Haftada 5 gün en az 30 dk. lık orta derecede fiziksel aktivite yapın Sağlıklı kilonuzu hayatınız boyunca sürdürün