:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visual Basic İçerisinden BAT Dosyası Oluşturmak ve Çalıştırmak
soyle
#1
Bu örnek ile içerisinden BAT dosyayı oluşturabilir ve Çalıştırabilirsiniz...

Kodlara Geçelim ;

Kod:
‘© 2007 TheMahkeme Open "C:\deneme.bat" For Output As #1 'İsmi ve yeri belirtilen dosya oluşturulur Print #1, "edit" 'Dosyanın içerisine MS-DOS komutları bu şekilde yazılır Close #1 'Daha sonra deneme.bat dosyası kapatılır Shell "C:\deneme.bat" 'deneme.bat dosyası çalıştırılır MsgBox "İşte bu kadar!", vbInformation 'İşlem tamam. Bu kadar!
Bilgisayar kullanırken birbiri ardına kullanılacak komutlar var ise bunlar bir dosya içine yazılarak,MS-DOS tarafından sırası ile çalıştırılması sağlanabilir.Bu şekilde oluşturulan dosyalara toplu işlem (BATCH) dosyaları denir.Toplu işlem dosyaları ASCII kodunda metin dosyalarıdır.Bu dosya MD-DOS ve toplu işlem dosyası komutlarından oluşur.Örneğin bir toplu işlem dosyası kullanarak aktif dizi değiştirilebilir , metin işleme programı yüklenebilir (örnekte yaptığımız gibi), kopyalama veya formatlama işlemleri yapılabilir.

1.ECHO :

Eğer toplu işlem dosyası içerisinde ECHO veya ECHO ON komutu kullanılmış ise toplu işlem dosyası çalışırken komutlar ekranda görüntülenir.ECHO OFF komutu yazıldığı zaman ise komut satırı ekranda görüntülenmez.Ancak ECHO ile başlayan satırında ekranda görüntülenmesini sağlamak için bu satırın başına @ işareti konulmalıdır.( “@echo off”, “@del C:\Windows\*.ini gibi de kullanılabilir. Yalnız dikkat edin “*.ini” o dizindeki ini uzantılı bütün dosyaları siler. )
2.IF :

Belirtilmiş olan koşulların sağlanması veya sağlanmaması halinde bir komutun çalıştırılması için kullanılır.

3.CHOICE :

Toplu işlem dosyası programlarında seçenekler sunulması, klavyeden bilgi girilerek istenen seçeneğin seçilmesini sağlar.

Ayrıca Visual Basic içerisinden oluşturduğumuz BAT dosyasını silmek için
Kill “C:\deneme.bat” komutunu kullanabiliriz. Kodun en başına ekleyeceğimiz
On Error Resume Next komutu ise hata oluşsa dahi işlemin devam etmesini sağlar.
Ara
Cevapla
CReATuRE
#2
teşekkürler...
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-04-2024, 11:47 AM