Patlıcan Sarma
Malzemeler,
3 Adet orta boy patlıcan
2 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy kuru soğan
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
Damak zevkine göre tuz, pul biber, kuru nane
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin.
Soğanları yemeklik doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile kavurun.
Tuz, baharatlar ve patatesi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp soğuyan patatese ekleyip iyice yoğurun.
Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapın.
Patlıcanları uzunlamasına incecik kesip kızgın bol yağda kızartın.
Fazla yağını havlu kâğıtla alıp ortalarına patates köftelerini yerleştirin.
Dolma sarar gibi rulo yapıp üzerine kürdan batırıp tepsiye dizin.
Domatesi küp şeklinde doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile soteleyin.
Hazırladığınız domates sosunu patlıcanların üzerine dökün.
185 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun