:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İç Pilav Tarifi
MaSaL
#1
C57ECF859AD8B29FAD23C2824F1432.jpg
İç Pilav Tarifi



Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram dana ciğeri
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin.
Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın.
Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin.
Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin.
Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın.
Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin.
Birkaç kez karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lor kurabiye tarifi Beyaz 15 2,806 11-21-2015, Saat: 02:49 AM
Son Yorum: acemhe
  Sebzeli Tavuk Tarifi MaSaL 0 709 09-15-2011, Saat: 12:19 AM
Son Yorum: MaSaL
  Sarma Rosto Tarifi MaSaL 0 553 09-15-2011, Saat: 12:10 AM
Son Yorum: MaSaL
  Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi MaSaL 0 539 09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Son Yorum: MaSaL
  Içli köfte tarifi,malzemeleri & yapılışı MaSaL 0 557 04-26-2011, Saat: 02:55 PM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-22-2024, 12:31 AM