2 litre süt
- 1 su bardağı pirinç unu
- 15 su bardağı toz şeker
- 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
- Hindistan cevizi
- Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
- Bir su bardağı pirinç unu ve 15 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
- Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
- Bu arada dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
- Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
- Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
- Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra biraz ılıtın.
- Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
- İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.