• 1 kg yer yaprağı (kabalak) veya lahana yaprakları
• 250 gram tosya pirinci
• 250 gram bulgur (pilavlık)
• 500 gram mısır unu
• 1 bağ yeşil soğan
• 2 çay bardağı zeytinyağı
• Yumuşak olması için harca, yarım çay bardağı su
• 1,5 litre süt
• 2 demet taze nane
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı
Yaprağı yıkayın ve büyük bir tencerede haşlayın (çok pişmemesine dikkat
edin). Tosya pirinci, mısır unu, bulgur, nane, soğan, zeytinyağı, 1 su
bardağı süt, baharattan ve kabartma tozunu harmanlayıp dolmanın içini
hazırlayın, önceden haşlanmış olan yapraklara, sarma işlemini yapıp
tencereye dizdikten sonra sütü ilave edip kısık ateşte 45 dakika süreyle
pişirin. Eğer pişmemişse 500 gram daha süt ilave edip 15 dakika daha
pişirin. Servise sunmadan tereyağını eritip üzerinde gezdirin.