:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*Fıstıklı Muhallebi*
*TATLI BELA*
#1
FISTIKLI MUHALLEBİ

* 200 gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
* 2 bardak süt
* 1.5 su bardağı su
* yarım çay kaşığı tuz
* bir bardak pirinç unu
* 1.5 su bardağı toz şeker
* yarım kahve fıncanı nişasta


Yapılışı: Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.

Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün.

Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.

Cevapla
cadım_
#2
tskler Smile
Ara
Cevapla
*TATLI BELA*
#3
rica ederim canım....
Cevapla
>As!_M€L€q<
#4
tşkler canım :Smile
Cevapla
*TATLI BELA*
#5
rica ederim canım....
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kivili Antep Fıstıklı Kek MaSaL 0 350 04-25-2011, Saat: 10:56 PM
Son Yorum: MaSaL
  Bademli Muhallebi ÐŽeşaren 0 406 03-20-2011, Saat: 04:14 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  Vişneli Muhallebi ÐŽeşaren 0 414 03-13-2011, Saat: 02:44 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik) MaSaL 0 404 01-19-2011, Saat: 07:07 PM
Son Yorum: MaSaL
  *Mandalinalı Muhallebi* *TATLI BELA* 2 594 06-30-2007, Saat: 05:44 PM
Son Yorum: Melek06

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-24-2024, 03:16 PM