FISTIKLI MUHALLEBİ
* 200 gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
* 2 bardak süt
* 1.5 su bardağı su
* yarım çay kaşığı tuz
* bir bardak pirinç unu
* 1.5 su bardağı toz şeker
* yarım kahve fıncanı nişasta
Yapılışı: Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün.
Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin.
Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.
* 200 gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
* 2 bardak süt
* 1.5 su bardağı su
* yarım çay kaşığı tuz
* bir bardak pirinç unu
* 1.5 su bardağı toz şeker
* yarım kahve fıncanı nişasta
Yapılışı: Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün.
Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin.
Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.