Taze Gelin Mantısı
Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 1/2 kg. yoğurt,
- 2 adet soğan,
- 250 gr. kıyma,
- 1 çorba kaşığı pul biber,
- 4-5 diş sarmısak,
- Karabiber, tuz,
- 1 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr. tereyağı.
Yapılışı:
Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın. Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın
Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 1/2 kg. yoğurt,
- 2 adet soğan,
- 250 gr. kıyma,
- 1 çorba kaşığı pul biber,
- 4-5 diş sarmısak,
- Karabiber, tuz,
- 1 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr. tereyağı.
Yapılışı:
Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın. Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın