01-22-2008, Saat: 09:03 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
01-22-2008, Saat: 09:04 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
01-22-2008, Saat: 09:05 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
FAJITAS 4 kisilik
1 paket yumusak Tortilla ekmegi (ince ekmek)
500 gram inek eti veya dileyen tavuk gögsu kullanabilir
1 adet orta boy sogan
1 paket FAJITA BAHARATI (sarimsak,pulbiber,oregano vs.)
1 adet yesil biber
2 yemek kasigi margarin/ tereyagi
YAPILISI
Etleri kucuk parcalara kesin ve bir tavada
2yemek kasigi margarinde kizartin.
Ince kesilmis sogan biber ve baharatlari ilave edip
iyice karistirin.
Kisik ateste kapak altinda 5dakika pisirin.
Arasira karistirin.
Sofraya oturmadan bir kac dakika önce ekmekleri firinda
6-7dakika isitin.
Ekmekleri bir beze sarin servis yapana kadar.
SERVIS
Ekmeklerin icini etli sosunuzla doldurun
ve eger taco sosu varsa ustune biraz dökun.
Yoksa biraz misir maydonoz ve kasar peyniri serpin
ve ekmekleri sarin resimdeki gibi.....
BUNUDA ATTIK UMARIM YANLIS YAZMAMISIMDIR
AFIYETLER OLSUN......
01-22-2008, Saat: 09:05 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
01-22-2008, Saat: 09:07 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
ROMESCO SOSLU EKMEK SARMASI 4 kisilik
4 adet ince ekmek
2 paket az yagli kasar peyniri( kizartilir peynir)
1 kg dogranmis broccoli
1 kucuk kesilmis pirasa
1 yemek kasigi taze zeytinyagi
1 cay kasigi tuz
tereyagi
Salsa romesco sosu:
50 g kiyilmis badem
2 adet biber (firinda kurutun sertlessin)
1 kiyilmis sarimsak
2 cay kasigi aci biber ( istege göre miktari)
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi su
1 dilim beyaz ekmek
1 bucuk dl zeytinyagi
1 cay kasigi tuz
YAPILISI
Ince ekmeklerin ustune tereyagini surun.
Bir kabin icinde, zeytin yagi haricinde sosun diger
mazemelerini karistirin.
Sonra yavasca sosun malzemelerini mixere surerken
en son zeytin yagini ilave ediyoruz.
Önce damla damla sonra hepsini yavasca ekleyin.
En tadina bakarak tuzu zevkinize göre ilave edin.
Kizgin bir teflon tavada yag kullanmadan peynirimizi kizartiyoruz.
Peynirleri ince ekmegimizin ustune koyuyoruz.
Ayni teflon tavada broccoli ve pirasamizi zeytin yaginda kizartiyoruz,
1/2 dl su ve biraz tuzumuzu ekleyip 3–4 dakika pisiriyoruz.
Broccoli ve pirasayida ekmegimizin ustune koyuyoruz.
Ardindan Salsa romesco sosumuzu (yoksa biraz acili domates/biber sosu)
nekadar istiyorsak ustune dökerek Ekmeklerimizi sariyoruz.
Yaninda guzel bir salataylada servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN......
01-22-2008, Saat: 09:07 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
ETLI SOGANLI TAVA 6 kisilik
1 kg inek eti
1 kg mini soganlar (ufacik)
4 dis sarimsak
2 tane defne yapragi
Biraz buyuk kiyilmis karabiber (zevke göre)
1 adet tarçın
1 kutu domates sosu ( ufak parcalanmis)
1 dl zeytinyagi
1 dl kirmizi sarap ( siz tabiki koymayin, o zikkimi icenler koysun)
isteyen sarap yerine az miktarda kaymak(krema) eklesin
1 dl sirke
Tuz
YAPILISI
Eti 4 cm buyuklugunde parcaciklara ayirin.
Soganlari ilik suyun altinda soyun ve
zeytinyaginda cok hafif kizartin.
Soganlari tencereden cikartin ve eti tencereye koyup guzelce kizartin.
Dileyen etlere biraz salca ilave edip icinde kizartabilir.
hem tadini hemde göruntusunu degistirir.
Sarimsagi dograyip ete ilave edin.
Ardindan ( sarabi veya kremayi), sirke ve geri kalan baharat
ve malzemeleri ilave edin.
Daha fazla su ekliyin eger et suyun altinda kalmiyorsa.
Soganlarida ilave etmeyi unutmayin.
Iki bucuk saat cok hafif ateste yavasca kaynamaya birakin yada
Et yumusayip pisene kadar. Gerekirse biraz daha su ekleyin
ve pismesini bekleyin.
SERVISINIZI PIRINC VEYA BULGUR PILAVIYLA YAPABILIRSINIZ
VEYA DILEYEN ICIN KIZARTILMIS PATATES VE YANINDA
YESILLIK GUZEL BIR SALATA.
AFIYETLER OLSUN....
SARAP KULLANMAYIN DÖVERIM SIZI
01-22-2008, Saat: 09:08 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
01-22-2008, Saat: 09:10 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
01-22-2008, Saat: 09:17 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
18
-
Konuları:
8
-
Kayıt Tarihi:
Jan 2008
-
Rep Puanı:
zilan usülü omlet
MALZEMELER
2 kisilik
4 adet yumurta
4 yemek kasigi su
1/2 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi tereyagi
ICI ICIN
200 g taze beyaz mantar
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
1/2 cay kasigi tuz
dogranmis maydonoz
karabiber
YAPILISI
Mantarlari yikayip ince ince kesin.
Sogani soyup dograyin.
Mantar ve sarimsagi tereyaginda tavada 5dk pisirin.
Maydonoz,tuz ve karabiberi ilave edin,
ve bu karisimi sicak tutun......
Yumurta, su ve tuzu hafif cirpin.
Bir tavada tereyagini kizartin ve yumurtali karisimi
orta sicaklikta pisirin.
Yaklasik 4dk pisirin ve yumurtamiz pistikten
sonra bir tabaga alin.
Bir tarafina mantarli karisimi ilave edip,
karisimin ustune omletin diger tarafini kapatin.
AFIYETLE Kahvaltida yenilebilir.....
02-05-2008, Saat: 04:36 PM <
Yeni Üye
Çevrimdışı
-
Yorumları:
3,398
-
Konuları:
659
-
Kayıt Tarihi:
Nov 2007
-
Rep Puanı:
|