:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hipoglisemi Dosyası 1. Bölüm
MaSaL
#1
Hipoglisemi Dosyası 1. Bölüm

Yemeklerden sonra uyku basıyor, kuşluk veya ikindi vakti odaklanma güçlüğü, dikkat kaybı ve öğrenme zorluğu başlıyorsa, hipoglisemi ihtimalini dikkate almalısınız.
DB010B986B3D5ECF9167B2032DF5E.jpg
Hipoglisemi Dosyası 1. Bölüm



Eğer sık acıkıyor ve şekerli besinlere saldırıyor, olur olmaz zamanlarda “çikolata, baklava, sütlaç” krizleri yaşıyorsanız, açlığa dayanmakta zorlanıyor, mide krampları, yorgunluk, baş dönmesi, uyuklama, halsizlik, bitkinlik içinde kıvranıyorsanız; yemek yemekte gecikince ellerinizde titremeler, kalbinizde çarpıntılar, bedeninizde soğuk terlemeler oluyorsa, acıktığınızda gereğinden fazla huzursuz, sinirli, alıngansanız bu belirtilerin hipoglisemi ile ilgili olabileceğini düşünebilirsiniz.
Sıradan günlük işleri yapmanızda, bedensel ve ruhsal enerjinizi koruyup, aktivitelerinizi gün boyu sürdürebilmenizde şekeriniz önemli rol oynar.
Şeker ve insülin metabolizmasının ortak çalışması ile oluşan ve yiyeceklerinizin kalori değeri, türü, sizin aktivite düzeyinizle belirlenen kan şekeri seviyeniz, kritik sınırların altına inecek olursa işiniz zorlaşır.
Özellikle beyniniz, temel enerji kaynağı glikozu yeteri kadar bulamadığı zaman sorun çıkarır. Kan şekeri düşmelerinde ortaya çıkan ruhsal değişimler, yorgunluk, halsizlik ve bitkinlikler, odaklanma ve öğrenme güçlüklerinin ardında beyninizin yakıt ihtiyacının yeterince karşılanmaması vardır.
Hipogliseminin varlığı şeker-insülin dengesinin ciddi bozukluğuna işarettir. İnsülin kan şekeri düzeyini belirleyen başlıca hormondur ama dokuların, organların şeker ihtiyacını karşılayan sistemin başka oyuncuları da vardır.
Böbrek üstü bezinin, tiroit bezinin salgıladığı hormonlar, büyüme hormonu ve daha pek çok faktör kan şekerinin düzenlenmesinde görev alır. Bu nedenle hipoglisemi bir hastalık değil, bir belirtidir. Bu belirtinin birçok sağlık sorununda ortaya çıkabileceği bilinir. Tiroit bezi hastalıkları, karaciğer ve böbrek yetmezlikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları ve daha pek çok bedensel problemin hipoglisemiye yol açabileceğini unutmayın.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hipoglisemi kan şekeri düşüklüğü şeker düşmesi HaGi_1905 1 408 04-13-2022, Saat: 08:57 AM
Son Yorum: wildfang
  Reaktif Hipoglisemi Nedir? Hasretiim 0 502 06-15-2011, Saat: 06:12 PM
Son Yorum: Hasretiim
  Hipoglisemi Dosyası 2.Bölüm MaSaL 0 310 09-17-2010, Saat: 12:35 AM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-04-2024, 10:26 PM