Buğu Kebabı
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 100 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem
1 Kilo kemiksiz koyun eti
Yarım kg arpacık soğan
6 Diş sarımsak
2 Adet domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
3 Adet defne yaprağı
1 Tutam kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 100 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem
1 Kilo kemiksiz koyun eti
Yarım kg arpacık soğan
6 Diş sarımsak
2 Adet domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
3 Adet defne yaprağı
1 Tutam kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.
- Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.
- Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
- Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
- Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.
- Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.