:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı Enginar Dolması
ÐŽeşaren
#1
Zeytinyağlı Enginar Dolması


Süre 50 dk.
5 Kişilik

Malzemeler

5 Adet enginar
3 Adet soğan
Yarım su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker


Hazırlanışı

Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.
Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın.
Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.
Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun.
Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.
Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#2
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar

Süre 40 dk.
6 Kişilik


Malzemeler


6 Adet enginar
2 Adet soğan
1 Adet havuç
15 Adet mantar
1 Çay kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu
Tuz

Hazırlanışı

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun.
Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın.
Enginarları temizleyip tencereye dizin.
Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun.
1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Ilık yada soğuk olarak servis yapın.
Ara
Cevapla
EndLess
#3
Engınar..Ne Nur...?
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#4
Enginar bir çeşit sebzedir

Böyle görünüyor Smile
enginar.jpg


Dolmasıda böyle:

yasasinyemekyemekk_etli_enginar.jpg


Başka bilgiler daha istermisin Smile ?
Ara
Cevapla
EndLess
#5
Iıı ııh Ben DoLma Sevmem Pek Zaten Sadece Engınarı Merak etmıstım...SmileSmileSmile

sAgoL..Smile Nurum..SmileSmileSmile
Ara
Cevapla
ÐŽeşaren
#6
Dolma sevilmez mi Smile

Sende sağol Kartal'ım ..
Ara
Cevapla
Firari Fırtına
#7
Afedirsiniz ama ben ACIKDIM ............

Sad
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zeytinyağlı Ispanak.... *TATLI BELA* 1 500 04-13-2022, Saat: 06:15 PM
Son Yorum: wildfang
  Dalak Dolması Nasıl Yapılır ? MaSaL 0 599 04-25-2011, Saat: 11:00 PM
Son Yorum: MaSaL
  Ekşili Patlıcan Dolması MaSaL 0 435 04-25-2011, Saat: 10:50 PM
Son Yorum: MaSaL
  Yumurta Dolması ÐŽeşaren 0 490 03-13-2011, Saat: 02:37 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  Hamsi Dolması MeLeksi 0 359 01-06-2011, Saat: 03:50 PM
Son Yorum: MeLeksi

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-23-2024, 12:52 PM