[SIZE="3"]PAŞA KEBABI
Aslına bakarsanız bunun adı paşa kebabı değil zaten böyle bir yemek de yok benim bildiğim.Bunu acil bir durumda uydurdum adını da biricik yeğenimden etkilenip paşa kebabı dedim.(Cevdet beye biz paşa diyoruz da )Çok kolay ve lezzetli bir yemek tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 adet kuru soğan
- 1-2 adet domates
- 4-5 diş sarmısak
- 1-2 adet yeşil biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- 2 kutu garnitür
-10-12 adet köfte
- rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Soğanları,sarmısakları ve ince doğradığımız biberleri bir tencerede biraz kavuralım.Sonra domatesleri ekleyelim. (Ben bu mevsimde sadece domates konservesi kullanıyorum hem daha lezzetli hem daha sağlıklı) Üzerine garnitürlerimizi ekleyelim. (İlla ki garnitür almak zorunda değilsiniz,evde havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelye ekleyip haşlayabilirsiniz.) Biraz su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. (Çok pişirmeye gerek yok çünkü zaten garnitür pişmiş)
Bu arada köftelerimizi yağsız tavada şöyle bir cız bız ediyoruz (Bu da ne demekse )Yani tam kızartmıyoruz hafif pişiriyoruz. Şimdi borcama önce garnitürlü harcın yarısını yayıyoruz,üzerine köfteleri diziyoruz sonra kalan harcı yayıyoruz. En üzerine de rendelenmiş kaşar serpip fırına veriyoruz.Kaşarlarımız eriyince fırından alıp afiyetle yiyoruz.[/SIZE]