Turplu portakal salatası 
Büyük bir kasede turp, portakal, fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın. Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın ve salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin. Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın. 
66 kalori / porsiyon (6 kişilik) 
* 500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi 
 
PAŞA PİLAVI (SALATA) 
Gereçler: 
5 SARI PATETES 
1 DEMET TAZE SOÄžAN 
4 YEŞİL SİVRİ BİBER 
2 YUMURTA 1 LİMON 
YARIM DEMET MAYDANOZ 
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAÄžI 
TUZ 
Yapılışı: 
Patetesleri yıkayıp haşlayın.ılınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinda doğrayın.derin ve geniş kaseye alın.yumurtaları katı kıvamda haşlayın.limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın.pateteslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın.maydonuzu kıyın,biberleri ince ince doğrayın.patetesleri salata tabağına alın.taze soğanları ince ince doğrayıp pateteslerin üzerine yayın.yumurtaları soyup halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin.kıyılmış maydanoz serpip sivri biberle süsleyin.kaseye kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın. 
Servis Önerileri: 
SOÄžUK BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPIN..AFİYET OLSUN
 
Makarna piyazı 
(8 kişilik) 
* 1 su bardağı kuskus makarna 
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) 
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) 
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 
* 6 adet siyah zeytin 
* 1 kahve fincanı zeytinyağı 
* 1 çay kaşığı sirke 
* 1 adet yumurta (katı pişmiş) 
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın. 
 
Erişteli yeşil mercimek salatası 
Mercimek, domates, soğan, nane ve maydanozu harmanlayın. Kapaklı bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, sirke ve biberi iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemeye erişte söğüşü katıp, 1 kez karıştırın, üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın. 
* 1/2 paket piliç erişte söğüt
* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 adet büyük boy domates (ufak doğranmış)
* 2 adet ufak boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1/2 demet nane (iri doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 kahve fincanı limon suyu
* 1/2 fincan sirke
* 1 çorba kaşığı acı pul biber 
 
KEREVİZ SALATASI ( 4 kişilik ) 
Malzemeler : 
500 gr. kereviz
300 gr. havuç
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
Kıyılmış yeşillik 
Toz şeker 
Karabiber
Tuz 
Hazırlanışı : 
Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın.
Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın. 
 
RENKLİ MAKARNA SALATASI 
Malzemeler : 
200 gr.kelebek makarna
150 gr.iç bezelye
100 gr.mısır (konserve)
100gr.dana jambon 
150 gr.yağlı yoğurt
1 adet havuç
3 yemek kaşığı mayanoz
3-4 yemek kaşığı ketçap
5 yemek kaşığı portakal suyu
Kırmızı biber 
Tuz 
Hazırlanışı : 
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.
Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.
Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.
Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın. 
 
SOYA FİLİZİ SALATASI
Malzemesi 
1 kutu soya filizi 
1 demet dereotu 
1 demet maydanoz 
3 diş sarmısak 
1 çorba kaşığı limon sirkesi 
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 
3 adet minik kırmızı turp 
yeteri kadar tuz 
Hazırlanışı 
Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır. Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür
 
Ballı hindi salatası 
Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp bir kaba alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın. 
MALZEMELER
* 400 gram hindi biftek
* 3 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı bal
* Yarım demet marul
* 1 ufak salatalık
* 1 ufak kırmızı soğan
* 1 ufak havuç
* 1 ufak kivi
* Yarım su bardağı kavrulmuş yerfıstığı
* 1 adet kırmızıbiber 
 
YOÄžURTLU PANCAR SALATASI 
Malzemeler: 
1 kilo pancar 
1 kilo torba yoğurdu 
4-5 diş sarımsak 
Yapılışı: 
Pancarı haşlayın yumuşayınca süzün soğuduktan sonra rendeleyin.Bir tavanın içine pancarı alın zeytinyağında rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.Ateşten alıp soğumaya bırakın o arada bir kase torba yoğurdunu hafif açarak dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesi ile yoğurdu karıştırın 
Pancarı ilave edin iyicene harmanlayın derin bir kaseye salatayı dökün üstünü kaşıkla düzeltin.Arzu edilirse üstüne tereyağ kızdırıp toz biber serpip sevis yapın 
 
BAYRAM SALATASI 
Malzemeler: 
5 adet orta boy patates 
2 adet orta boy havuç 
Yarım demet dereotu 
Yarım demet taze soğan 
3 çorba kaşığı yoğurt 
3 çorba kaşığı mayonez 
10 kornişon turşu 
4-5 diş sarımsak 
2 adet haşlanmış yumurta 
tuz,kokteyl zeytin 
Yapılışı: 
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Üzerine rendelenmiş havucu,ince kıyılmış dereotunu,küçük doğranmış taze soğanı,2 çorba kaşığı yoğurdu,2 çorba kaşığı mayonezi,küçük doğranmış turşuyu,dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.Derin bir kaseye seffaf folya serin malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırın.Buzdolabında birkaç saat bekletin.Çıkardıktan sonra düz bir sevis tabağına salatayı ters çevirin.Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alın.Birer kaşık ayırdığınız yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün 
Haşlanmışyumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin.Salatanın ortasına yumurtanın sarısını,etrafına akını serpin.Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapın