:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57
Çin salatası

Mutfak : Çin

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 adet ince rendelenmiş beyaz turp
1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış)
1 limonun suyu
1 adet havuç (şerit halinde doğranmış)
1 yemek kaşığı soya sosu
Yeterince tuz

Sosu için:
1 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Fajita pirinç salatası

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında)

MARİNE SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6 yemek kaşığı Soya yağı
3 baş ince doğranmış sanmsak
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 çay kaşığı kimyon
1-1/2 çay kaşığı soğan tozu

HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın.

AFİYET OLSUN!
Gazpacho salatası

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
125 gr. Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr. Taze mantar
1/4 ince kesilmiş yeşil biber
1/4 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın. Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(4 kişilik)

Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir.
Izgara piliç eti salatası

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak
250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve)
200 gr. Bezelye
1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos
1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

4 Kişilik

Her servis 472 kalori, 32 gr. Protein, 20 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 72 miligram kolesterol, ve 953 miligram sodyum içerir.
Mozarellalı kıvırcık salata

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

1 marul ya da kıvırcık salata
400 gr. domates
150 gr. mozarella peyniri
3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
Tuz ve beyaz karabiber
1 tutam hindistan cevizi
5 yemek kaşığı soya yağı
50 gr. yeni filizlenmiş kırmızı turp

HAZIRLANIŞI
Salatayı yıkayıp, süzülmesi için kenara alalım. Domatesi yıkayıp 8'e bölelim. Mozarella peynirini küp şeklinde keselim. Sirkeyi, tuzu, karabiberi, hindistan cevizi ve soya yağını iyice karıştıralım. Salata yapraklarını bu karışıma batırıp, çıkarıp ve tabağa dizelim. Domatesleri yıldız şeklinde yaprakların üstüne yerleştirelim. Peynirle kırmızı turpları karıştırıp ve tabağın üstünü süsleyelim. Bunların üstüne yaptığımız sosları dökelim.


AFIYET OLSUN!
Pirinçli brokoli salatası

Mutfak : Amerikan

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
2 marul yaprağı
3 adet yeşil biber
1 adet brokoli
1 limonun suyu
1 su bardağı kadar karnabahar
Yeterince tuz ve pul biber
1 yemek kaşığı soya yağı
9 adet siyah zeytin

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı, brokoliyi 5 dakika haşlayın. Domatesi, yeşil biberi, brokoliyi, karnabaharı doğrayın. Marul yapraklarını da dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Daha sonra tüm malzemeyi bir kaba alıp içine limon suyu, pul biber, tuz, soya yağı ilave edip karıştırın. Salatayı servis kasesine alıp zeytinlerle süsleyerek servis yapın.
Pirinçli mantar salatası

Mutfak : Türk

MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı mantar
1/2 demet dereotu
20 adet yeşil ve siyah zeytin
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve pul biber

HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Pirinçli semizotu salatası

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 demet semizotu
1 adet büyük boy kuru soğan
10 adet kiraz domates
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya yağı

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. İçine yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek servis yapabilirsiniz.


( arkadaslar yorumlarınızı yazarsanız hangi mutfaga agirlik vermem gerektigini anlarım ör: Turk Amerikan Fransız İtalyan.... gibi bu arada bacanak salata bozmaz yaw hepsi gayet sağlıklıdır bu tariflerin )
Zeytinli pirinç salatası

Mutfak : Türk

MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
Yarım su bardağı su
1 su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı yeşil zeytin
1/2 demet maydanoz
1 limonun suyu
1/2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı soya yağı
Süslemek için domates

HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayın ve suyunu süzün. Zeytinlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bir kasenin içine haşlanmış pirinci, zeytinleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. İçine 1 limonun suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirip servis yapın.
NOHUT SALATASI

malzemeler:


2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
bir demet maydanoz
4-5 sap taze soğan

hazırlanması:


zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin. kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin. (ne kadar çok durursa o kadar iyi bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir)
servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın. nohutlarla karıştırın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57