05-13-2008, Saat: 07:51 PM
Hardallı Patates Salatası:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 10 adet taze patates
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1 adet kıvırcık salata
- tuz-karabiber
- Sosu:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı:
1. Taze patatesleri haşalyıp, kabuğınu soyduktan sonra küp küp doğrayın.
2. Kırmızı soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
3. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.
5. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
6. Kıvırcık salatayı ayıklayıp, kıyın.
7. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, tavuk etlerini Sana Crème Bonjour iyice kızartın.
8. Tavuk etleri renk alıp, kızarınca içine piyazlık doğranmış Kırmızı soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar kızarana kadar kavurun.
9. Kırmızı Soğanlar pişince harcın içine kıyılmış Taze soğanları , doğranmış taze patatesleri ve tuz-karabiber ilave edip, bir taşım pişirin.
10. Pişen Harcı , yayvan tabağa alıp, soğutun.
11. Servis tabağına ilk önce kıyılmış kıvırcık salata yapraklarını dizin.
12. Üzerine soğumuş patatesli tavuklu harcı koyun.
13. Sosu için ;küçük bir kasede mayonezi, hardalı, zeytinyağını karıştırın.
14. En son olarak harçlı salatanın üzerine sosu gezdirip, servis edin.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 10 adet taze patates
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1 adet kıvırcık salata
- tuz-karabiber
- Sosu:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı:
1. Taze patatesleri haşalyıp, kabuğınu soyduktan sonra küp küp doğrayın.
2. Kırmızı soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
3. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın.
5. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
6. Kıvırcık salatayı ayıklayıp, kıyın.
7. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, tavuk etlerini Sana Crème Bonjour iyice kızartın.
8. Tavuk etleri renk alıp, kızarınca içine piyazlık doğranmış Kırmızı soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar kızarana kadar kavurun.
9. Kırmızı Soğanlar pişince harcın içine kıyılmış Taze soğanları , doğranmış taze patatesleri ve tuz-karabiber ilave edip, bir taşım pişirin.
10. Pişen Harcı , yayvan tabağa alıp, soğutun.
11. Servis tabağına ilk önce kıyılmış kıvırcık salata yapraklarını dizin.
12. Üzerine soğumuş patatesli tavuklu harcı koyun.
13. Sosu için ;küçük bir kasede mayonezi, hardalı, zeytinyağını karıştırın.
14. En son olarak harçlı salatanın üzerine sosu gezdirip, servis edin.