KARIDESLI PIRINÇ SALATA
MALZEMELER
1/4 su bardağı kereviz, ince kıyılmış
1/4 su bardağı kıyılmış yeşil biber
1/2 su baradağı kokteyl zeytini
2 paket dondurulmuş karides
3 su bardağuı pirinç, pişmiş
1/4 bardak soğan, kıyılmış
3 çorba kaşığı mayonez
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Karideslerin buzunu çözüp, boylamasına ikiye kesin, pirinç ve diğer malzeme ile karıştırıp üzeri kapatın, buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman, üzerine mayonez döküp tekrar karıştırın
KARIDESLI SALATA
MALZEMELER
500gr dondurulmuş veya taze karides
100 gr mayonez
2 yeme kaşığı zeytin yağ
3 yemek kaşık biber salçası (yada Acı sos)
5 adet taze soğan (yada 1 adet kuru soğan)
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yeşil salata
1 demet roka
2 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Karideşleri 3 dakkika haşlayın,
2. Roka ve yeşil salatayı yıkayıp suzun. Orta irilikte doğrayın.
3. Bir kase icersinde,mayonez zeytinyağ ve aci biber sosunu karıştırın. Soğanı ince, ince kıyın, sirke, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırıp mayoneze ilave edin.
4. Tüm malzemeyi geniş bir salata kabında karıştırın, üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.
KARıŞıK SALATA
MALZEMELER
2 adet katı yumurta
1 marul
4 domates
100 gr çedar peyniri
200 gr haşlanmış dil yada tavuk eti
tere
zeytinyağı
limon
hardal
HAZIRLANIŞI
Marul yapraklarını bir salata tabağının kenarlarına dizin. Yumurtaları ikiye bölün ve domatesleri dilimleyin. Peyniri ve eti ince ince kesip marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Aralarına yumurta ve domateslerden koyun tere ile süsleyin. Zeytinyağı, tuz, hardal ve limon karışımı sosla beraber yan yana servis yapın.
KARıŞıK SALATA
MALZEMELER
4 tane patates
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
Mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayınız. Kabuklarını soyunuz, diğer sebzeleri temizleyip haşlayıp küçük küçük doğrayınız patatesleri rendeleyiniz. Mayonezle karıştırınız daha sonra da tüm sebzeleri çukur bir kapta karıştırınız
KARNABAHAR SALATA
MALZEMELER
1 adet orta büyüklükte karnabahar
10-12 adet siyah zeytin
1.5 fincan zeytinyağ
3-4 dilim limon
1 limonun suyu
1 adet havuç
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin.
KEREVIZ SALATASı
MALZEMELER
1 orta boy kereviz
1 kaşık mayonez
yoğurt
sarımsak
dözülmüş ceviz (maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir)
HAZIRLANIŞI
Kerevizi soyup rendeleyin. Sarmısaklı yoğurt, ceviz ve bir kaşık mayonezle karıştırın.(maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir.)
KıSıR
MALZEMELER
1 su bardağı İnce Bulgur
2 adet Kuru Soğan
2 adet Domates
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Nane
1 bağ Taze Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi)
Tuz, Kara Biber, Kırmızı Biber
Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır.
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır. Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış taze Soğan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir karıştırılır. Servis tabağına konur.
KLASIK PIRINÇ SALATASı
MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
1/2 su bardağı tatlı turşu (isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1/4 şeker kaşığı siyah biber
1 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı hardal
4 adet haşlanmış ve doğranmış yumurta (isteğe göre)
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, doğranmış turşu, siyah biber, mayonez, hardal, tuz ve doğranmış ve haşlanmış yumurtaları kanştırın. Dinlenmeye bırakın. Dilerseniz marul yaprakları üzerinde ve kızarmış tavuk ile servis yapabilirsiniz.
(4 kişilik)
Her servis 452 kalori, 7 gr protein, 33 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 163 miligraın kolesterol ve 1014 miligram sodyum içerir.
KURU ÜZÜMLÜ FASULYE SALATA
MALZEMELER
yarım limonun suyu
1 adet küçük top salata
30 gr ceviz
300 gr taze fasulye
3 çorba kayığı ceviz yağı
1 çay kaşığı bal
60 gr kuru üzüm
1 çorba kaşığı elma sirkesi
tuz, karabiber
4 KIŞILIK
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayın, küçük küçük doğrayıp, 2-3 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün ve soğutun. Salatayı yıkayıp, temizleyin, suyunu süzün, parçalara ayırın. Elma sirkesini, tuzu,tuzu, biberi, balı ve ceviz yağını karıştırın. Kuru üzümleri, fasulyeleri üzerine koyup bir daha karıştırın. Tabaklara koyun ve cevizlerle süsleyip servis yapın.
LAHANA SALATASI
MALZEMELER
5-6 DAL LAHANA YAPRAGI
2/3 SU BARDAGI MAYONEZ
1 CAY BARDAGI YOGURT
3-4 DIS SARMISAK
TUZ
SUSLEMEK ICIN:
3-4 DAL MAYDANOZ
1 KASIK ZEYTINYAGI
PULBIBER
HAZIRLANIŞI
Lahanalari yumusayana kadar haslayalim. Sularini suzdukten sonra kup kup dograyalim. Sarmisaklari dovup yogurt ile karistiralim. Sarmisakli yogurdu, mayonezi ve tuzu derin bir kaba aktaralim. Lahanalari da ilave edip iyice karistiralim. Salatamizi servis tabagina alip zeytinyagli bir kasikla uzerini duzeltelim. Maydanoz ve pulbiberle susleyin. Soguk olarak servis yapin....