:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Salatalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
HAVUÇ SALATASı

MALZEMELER

4 su bardağı rende havuç
3 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Havucu teflon tavada öldürene kadar pişirin. Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu, tuzu, karabiberi ekleyin.
HUMUS - II

MALZEMELER

250 gr nohut
250 gr tahin
4 diş sarmısak
2 limonun suyu
1 demet maydanoz
4 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
4 kahve kaşığı tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.
ISıRGANOTU SALATASı

MALZEMELER

1 demet ısırganotu
2 adet pırasanın beyaz kısmı
3 yemek kaşığı çökelek
pul biber
tuz
limon
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır.
ISPANAK SALATASı

MALZEMELER

150 gr bacon
1 kg karnıbahar
1/2 kg taze ıspanak
150 gr gravyer peyniri
2 adet katı pişmiş yumurta
1 kg ince dilimlenmiş taze mantar


HAZIRLANIŞI

Ispanakları kökünden ve saplarından ayırıp, yapraklarını yıkayın, süzüp, servis tabağına alın. Küçük küçük doğranmış karnıbahar çiçekleri, mantar, tavada kızartıp, küçük parçalara böldüğünüz bacon, yumurtalar ve peyniri ilave edin. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.
İTALYAN SALATASı

MALZEMELER

250gr macar salamı
300gr salatalık turşu
1 küçük kavanoz kapari
1 büyükboy mayonez



HAZIRLANIŞI

Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarakta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor.
IZGARA PILIÇ ETI SALATASı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak
250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve)
200 gr. Bezelye
1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos
1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı
Marul yaprakları


HAZIRLANIŞI

Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

4 Kişilik

Her servis 472 kalori, 32 gr. Protein, 20 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 72 miligram kolesterol, ve 953 miligram sodyum içerir.
KABAK SALATASı

MALZEMELER

1 kg kabak
2 adet havuç
2 avuç bayat ekmek rendesi
100 gr ceviz
sarımsak
3 kaşık mayonez
3 kaşık yoğurt



HAZIRLANIŞI

Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, hafif yağlanmış teflon tavada hafifçe pişirin ardından 2 adet havucu da rendeleyip kabağa ekleyin ve çok az suyunu çektirin. Soğuyunca yoğurdu mayonezi sarımsağı cevizi ve tuzunu ekleyip
karıştırın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
KABAK SALATASı

MALZEMELER

1 kg körpe kabak
1/2 su bardağı zeytinyağı
6 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sirke
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Kabakların uçlarını kesip, yıkayın. Kabuklarını soymadan ve çiğ olarak, cips şeklinde rendeleyin. Yağ, sirke, limon, tuz ve şekeri iyice çırpın, kabaklarla kanştırıp, servis yapın
KARIDES SALATASı

MALZEMELER

500 gr karides
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça


HAZIRLANIŞI

4 su bardağı suyu kaynatın. İyice kaynayınca, içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını ayıklayın.Tuz ve sıvı yağla karidesleri harmanlayın. Soğan, yoğurt, hardal, sirke, salça ve maydanozu karıştırın. Haşladığınız karideslerin yanında bu sosu da servise sunun.
KARIDES SALATASı

MALZEMELER

3 adet kereviz yaprağı
1 adet defne yaprağı
1 adet küçük kereviz
1 su bardağı pirinç
1 kırmızı biber
300 gr karides
1 tutam mantar
1/2 baş soğan
1 adet limon
1 adet havuç
zeytinyağ
karabiber
mayonez
sirke
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Mantarları ufak parçalara bölüp, limonlu tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın ve süzün. Diğer bir kapta pirinci haşlayın. Diriliğini kaybetmek üzereyken ateşten alıp, üzerine soğuk su dökün, yıkayıp, suyunu süzün. Ufak bir tencereye su ve tuz koyun, içine havuç, defne yağrağı, kereviz, tane karabiber,soğan ve yarım limonun suyu ilave edip, ateşe koyun.Bu karışımı on dakika kaynattıktan sonra yıkayıp temizlediğiniz karidesleri içine atın. Karidesler haşlanınca sudan çıkarın ve ayıklandıktan sonra minik parçalara bölün. Pirinç, doğranmış karidesler ve küçük parçalara bölünmüş mantarları iyice karıştırın. Biraz tuz serpip, zeytinyağı ve sirke ilave edin. Mayonez katın, malzemeyi parçalamamaya itina göstererek, bir kez daha karıştırın, sonra salata tabağına alın, tabağın etrafını kereviz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.