Mozaik Pasta
malzemeler:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 kg süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurtanın sarısı
2 paket sade pötibör bisküvi
yarım su bardağı hindistan cevizi
hazırlanması:
1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.
4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.
ahududulu yoğurtlu pasta)
Hamur icin
4 adet yumurta
60 gr seker
1 cay kasigi vanilya
60 gr un
cok az tuz
Kremasi icin
250 gr yogurt
1 yemek kasigi vanilya
125 gr ahududu
3 adet yaprak jelatin
1 adet limonun suyu
Yumurtalarin sari ve beyazlarini ayirin.Yumurta beyazlarini cok az tuz ile kar gibi olana kadar cirpin.Yumurta sarilarinida seker ve vanilya ile guzelce cirpin,unu ekleyip karistirin.Yumurta beyazlarini karisima yavasca ekleyin.Firin tepsisine yagli kagit serin hamuru guzelce yayin.200 derecede 10 dakika pisirin.
Buarada jelatini biraz suyun icinde yumusatin.Limon suyu ile pisirin,karisimi ilitin.Yogurt,ahududu ve sekeri karistirin ve jelatinli karisimi yogurda ekleyin.
Pisirmis oldugunuz keke hazirlamis oldugunuz kremayi yayarak rulo haline getirin. En az iki saat buzdolabinda bekletin.Afiyet olsun...
Acıbademli Vişneli Pasta
Acıbademli Vişneli Pasta
Malzemeler
800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz
Hazırlanışı
· 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
· Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
· Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
· Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
· Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
· Üzerine çatalla delin.
· 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
· Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
· Jelatini soğuk suda ıslatın.
· 400 gr vişneyi püre haline getirin.
· Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
· Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
· Buzdolabına koyun.
· Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
· Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
· Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
· 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
· Üstüne kalan kakaoyu serpin.
Frigo Pasta
Malzemeler:
- 2 poşet çikolatalı toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 muz
Süslemek için:
- Kakao sosu
- Krem şanti
Yapılışı:
Kakaolu büskivileri robotta kıyın.
Çukur bir kaseye toz krem şantileri boşaltın.
Portakal kabuğu rendesi,
ezilmiş muz ve toz şekeri katıp karıştırın.
Bisküvi ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Yuvarlak bir kalıbı strech filmle kaplayın.
Karışımı kaba alıp deep freeze'de dondurun.
Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip strech filmi alın.
Üzerine çikolata sosu ve krem şanti ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.