:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
cheese kek
malzemeler

150 gram bisküvi (yaklaşık 20 adet)
5 yemek kaşığı tereyağı
1/3 su bardağı toz şeker
tuz
800 gram taze kutu peyniri
3 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya

yapılışı

Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağını eritin. Bisküvi, tereyağı, bir tutam tuz ve şekeri iyice karıştırın.

Karışımı 24 cm çapında kelepçeli bir fırın kalıbının tabanını örtecek şekilde bastırarak yerleştirin ve buzdolabında bekletin. Fırını ısıtın.

Oda sıcaklığındaki peyniri bir kasede şeker ve unla el mikserini kullanarak iyice karıştırın. Yumurta ve yumurta sarılarını ve sonra vanilyayı teker teker ilave edin. Düşük hızda karıştırın.

Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin. Peynirli karışımı içine boşaltın. Ve fırında 12 dakika pişirin.

Fırının derecesini 200 dereceye getirip 50 dakika daha pişirin. Bir bıçak yardımıyla cheesecake in üst kenarlarını kalıptan ayırın ve tamamen soğuyana kadar kalıbın içinde bırakın. Soğuduktan sonra kalıbın üzerine şeffaf folyo ile örtüp buzdolabında en az 6 saat bekletin. Cheesecake i buzdolabından çıkarın ve servis yapın.
avaz pasta
MALZEMELER
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
2 adet muz
1 paket krem şantî
1 su bardağı süt
1 paket bisküvi
Yarım paket çikolata sosu
Hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI
Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin. Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün.
Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Sabirli Pasta
1 paket kakaolu petibör
4 su bardağı süt
125 gram margarin
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşğı fındık ezmesi



Yapılışı Mikserde süt, toz şeker ve unu çırpıp tencereye alın. Vanilya ekleyip karıştırarak pişirin. Margarin ekleyip bir taşım daha kaynatın. Hazırladığınız karışımı miksere alın, fındık ezmesi ekleyip çırpın.

Kakaolu petibörü ezin. Dikdörtgen cam tepsiyi yağlamadan ezilmiş bisküviyi yayın. Üstüne sıcak muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletin.

iri dikdörtgen dilimler kesin, spatula yardımıyla rulo şekli vererek servis tabağına koyun.
Çilekli Ekler Pasta


Malzemeler_
Hamur için :
2.5 Kahve fincanı un
1.5 Kahve fincanı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı su
4 Adet yumurta
Tuz
Krema için :
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı un
7 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurta
300 gr dondurulmuş çilek


Hazırlanışı_
Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin.
Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Margarini ilave edip, karıştırın.
Çileklerin bir kısmını dilimleyip, süsleme için ayırın.
Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarın.
İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin.
Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
muzlu kalp pasta (resimli)
ymk916do5.jpg


Muzlu Kalp Pastası (10 Kişilik)

Muzlu Kalp Pastası (10 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
Pandispanya için:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
KREMA İÇİN:
1 Yumurta
75 gr Tozşeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti


Yemeğin Tarifi
Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin. İyice yedirene kadar karıştırın. Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın. Karışımın sulanmamasına dikkat edin.
Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin. Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Kremayı hazırlamak için yumurta, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın. Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.
Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.
Dikkat Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.


kızarmış pasta resimli
ymk696ko9.jpg


Kızarmış Pasta (4 kişilik)

Kızarmış Pasta (4 kişilik) tarif tarifi Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya


Yemeğin Tarifi
Unun ortasını açın. Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Humuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgaha kalınca açın. Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın. 10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın. Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın. Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin. Sütü kalan şeker ile kaynatın. Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin. Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.
Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin. Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.
Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz
şapka pasta
vsdfgwn2.png

Malzemeler
Pandispanyası için :
5 adet yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket şeftali jolesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (kremanın üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Islatmak için : 1 su bardağı süt


Yemeğin Tarifi
Pandispanyanın hazırlanışı : Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine limon suyu ve su ilave edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yağladığınız 30 ve 15 santimetre çaplarındaki iki kalıba malzemeyi dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından alarak ılınınca kalıplardan çıkarın. Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı ikiye kesin. Alt katını servis tabağına koyarak süt ile ıslatın. Üzerine krema sürerek iri dövülmüş ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayı koyup sütle ıslatın. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayı ikiye kesin.
Bir katını büyük pandispanyanın üstüne biraz kenara doğru yerleştirin. Üzerini sütle ıslatıp krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanın ikinci parçasını krema sürdüğünüz birinci parçanın üzerine koyun. Sütle ıslatıp krema sürün. Küçük pandispanyanın üzerine, büyük pandispanyanın üzeri ve kenarına krem şanti sürün.
Çikolatayı bir çorba kaşığı süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanın üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanın üzerine krem şanti sürün. Kalan çikolatayı pandispanyanın üzerine dökerek kenarlarından süzülmesini sağlayın. Krem şantinin kalan kısmını sıkma torbasına doldurun.
Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanın alt ve üst kenarına çepe çevre sıkın. Alt kenarına krem şanti ile kurdele yapın. Kurdelenin üstüne bütün bir ceviz yerleştirin. Servis tabagına alarak servise sunun.
Kremanın hazırlanışı: Bir kapta margarini eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine kakao, şeker ilave edin. 3 su bardagı sütü azar azar ekleyerek pişirin.
Yarım paket şeftali jolesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. llınmış kremaya ilave edip mikserle karıştırın.


afiyet oLsunn
pasta trendy
a25f0layan20pastabyw3.jpg

Malzemeler
3 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket limon jölesi
2,5 su bardağı sıcak su
2,5 su bardağı soğuk su

Yemeğin Tarifi
Süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
Limonu rendeleyip suyunu sıkın. Toz şeker ve limon suyunu şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynayan suda limon jölesini eriyene kadar karıştırıp miksere alın. Şekerli limon suyu ve krem şantiyi de ekleyip çırpın. Kenarları yüksek dikdörtgen cam bir kaba kenarlarından yükselterek dökün. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapın.
pasta avantgarde
ad25ddsabababxh7.jpg
[b]Malzemeler
Kek için;
3 adet yumurta
2 çay fincanı toz şeker
3 çay fincanı un
1 çay kaşığı vanilya

İç kreması İçin;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık (kavrulmuş)
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı meyve şekerlemesi

Yemeğin Tarifi
İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın.

Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun. Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin.

Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ilınıncaya dek mikserle çırpın. Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.
[/b]
maksim gazino pastasıBig Grin
maksim20gazino20pastas2el0.jpg
Malzemeler
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Kreması için:
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker
1 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yemeğin Tarifi
Mikserde 1 paket krem şanti ve sütü çırpıp buzdolabında bekletin.
Küçük bir tencereye süt, un ve toz şeker koyup karıştırarak pişirin. Hazırladığınız karışımı soğuduktan sonra miksere koyun. Krem şantiyi ekleyip çırpın.
Mikserde yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ, süt, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Keki soğuması için bekletip soğuk sütle ıslatın. Kekin arasına dilimlenmiş muz koyup bir sıra krem şanti sürün. Kekin her tarafını krem şantiyle kaplayın. Renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29