KAKAOLU KEK
MALZEMELER
MALZEMELER :
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 bardak sıvı yağ
3/4 bardak süt
2,5 bardak un
1 palet vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, un ilave edilir. Kek hamurunun yarısını kalıba dökün, diğer yarısına kakao ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
KAKAOLU KEK
MALZEMELER
1 su bardağından bira fazla toz şeker
1 paket margarin (veya tereyağ)
1 çorbakaşığı kakao
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı maya
süt
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında çözülmüş tereyağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser ile birkaç dakika kaırıştırın. Tozşekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıstırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın.
Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelık fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın.
KAKAOLU KEK -I
MALZEMELER
5 kaşık kakao
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 büyük paket margarin
1 çay fincanı kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırıp, bir taşım kaynatın. Bu karışımdan bir çay bardağı alıp, bir kenara ayırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın ve 2 su bardağı un ilave edin. Yumurtaların aklarını kar haline getirip,hamura katın. Bunu, yağladığınız bir kalıba döküp, hafif ateşte altmış dakika pişirin. Ilıkken, üzerine önceden ayırdığınız bir çay bardağı kakaolu kanşımı gezdirin. Soğuduğunda servis yapın.
KAKAOLU KEK- II
MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı nescafe
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı şeker
250 gr margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
5 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip, karıştırın ve tekrar biraz daha çırpın. Diğer malzemeyi de katın, kek kalıbına döküp, pişirin. Piştikten sonra, kek ılıkken üzerine iki su bardağı soğuk süt dökün.
KAKAOLU KEK -III
MALZEMELER
3 adet yumurta
250 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su baradağı süt
1 bardak toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Kek kalıbını margarinle yağlayın, kalan margarini bir kapta eritin. Derin bir mikser kabına, şeker, kakao, erimiş margarin ve bir bardak ılık süt ilave edip, mikserle karıştırın. Bu karışımdan bir bardak alıp, bir kenara ayırın. Kalan kanşıma iki bardak un, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve 3 adet yumurta ilave edin. Mikserle iyice çırptıktan sonra kalıba boşaltın. Orta hararette ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda, önceden ayırdığınız bir bardak karışımı kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın.
KAYıSıLı PASTA
MALZEMELER
125 gr margarin
150 gr kuru ceviz
15 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
yarım paket kuru kayısı
bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. Kızgın fırında, yağladığınız bir tart kalıbında pişirin. Diğer yanda kuru kayısıyı şerit şerit kesin, çekilmiş kuru cevizle karıştırın, pişmiş tartın içine koyup, servis yapın.
KAYNARSULU KEK
MALZEMELER
MAZLEMESİ :
6 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı kaynar su
1/2 su bardağı margarin
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra yağ ve suyu ilave edin, dövülmüş ceviz içini malzeme içine karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu koyup, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecelik fırında pişirin.(pişme süresi; 35 dakika)(yumurtalar oda sıcaklığında ve un mutlaka ince elekte elenmelidir, daha iyi sonuç olabilmeniz için.)
KEDI DILI PASTA
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı margarin
1 paket Krem şanti
250-300 gr kedi dili.
HAZIRLANIŞI
Süt, kakao, nişasta, şeker, margarin hepsini karıştırın, ocağın üstünde muhallebi kıvamında pişirin. Kedi dilinin üstüne krem şanti sürün, diğer kedi dilinin düz olan kısmını üstüne kapatın. Muhallebi bitene kadar aynı işlemi her kedi dili için tekrarlayın.Düz bir tepsiye yan yana dizin. Üzerine yapılan muhallebiyi dökün. Dolap da dinlendirin ve servis yapın.
KESTANELI PASTA
MALZEMELER
1 kg kestane
6 adet yumurta
1 paket krem şanti
125 gr sana
150 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra
robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mixerden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat
pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün.
KOLAY FONDON
MALZEMELER
250 gr tatlı bisküvi
250 gr margarin
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
7-8 yemek kaşığı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Yağ ile şekeri karıştırın. Krema haline getirin. İçine dövülmüş bisküvi, fıstık, kakao konularak yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp hındıstan cevizine batırın, buzdolabında bekletin.