:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kekler & Pastalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
muzlu bisküvi pastası
Malzemeler

1 paket petibör bisküvi (175 gram)

1 Türk kahvesi fincanı süt

5 adet muz

Bal

Limon suyu

Kreması için

3 adet yumurta sarısı

800 ml süt (4 su bardağı)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker



Hazırlanışı

Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır.
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir.
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır.
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır.
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır.
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir.
Bal ile dekor yapılır.
Elmalı Kek
Malzemeler :

2 Yumurta

1 Su Bardağı Şeker

1 Paket Vanilya

1 Su Bardağı Süt

Yarim Su Bardağı Sıvıyağ

3 Yemek Kasığı Kakao

1 Paket Kabartma Tozu

Aldığı kadar Un

2-3 Adet Elma

Üzerine:

200 gr. Pudraşekeri

2 -3 Yemek kaşığı Limonsuyu


Yapılışı:

1) Kabımızın içine yumurtaları, şekeri ve vanilyayı koyup 5 dakika kadar çırpalım.


2) Sütümüzü ve yağımızı ekleyip çırpmaya devam edelim.


3) Sonra Kakao ekleyelim.


4) Kabartma tozunu ve unumuzu eleyerek, kek hamuru kıvamına gelene kadar ilave edelim.


5) Elmaları soyup, küp küp doğrayalım. Kek harcımızın içine koyup, bir kaşıkla karıştıralım.

6) Yağlanmış kek kalıbımıza harcı koyalım.

7)170° derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.

ÇifTLik PasTa
yumurtasepeticiftlik2urpo7.jpg



Malzemeler:

* 1 adet sade pastaban

.

* 1 paket cream ole

* muz

* ahududu

* damla çikolata

* etrafı için rulokat

* hindistan cevzi.



Yapılışı:

Ben pastabanın kenarlarını kesip keki biraz daha küçülttüm. Ilık süt ile ıslattım. Cream oleyi üstündeki tarife göre yaptım, kekin alt kısmına sürdüm. Muz, ahududu, damla çikolata ve evde kalan kronalarla içini doldurdum, diğer kekin içine biraz cream ole sürüp kapattım ve hertarafını kapladım. Üzerini kalan krokan ve fıstıklar ile süsledim. Etrafını rulo katları kırarak çevreledim, diplerine hindistan cevizi serpiştirdim.
VişneLi ÇikoLataLı PasTa
zuleyhadancikolatalivisol3.jpg


PANDİSPANYA

maLzemeLer:

5 yumurta

1,5 su bardağı şeker

bir su bardağı yoğurt

bir su bardağı sıvıyağ

bir paket kabartma tozu

bir paket vanilya

2 yemek kaşığı dolusu kakao

6 kahve fincanı un

bir kahve fincanı damla çikolata



seker ve yumurta iyice çırpılır

yoğurt ve yağ eklenir

kabartma tozu vanılya kakao ve un elenerek eklenır

en son çikolatalar eklenip 150 derecede bir saat kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.



içi kreması için



bir paket dr. oetker ahududulu çilekli yoğurtlu tatlı(iki bardak soğuk süt ile çırpılacak)

2 paket krem şanti ,çırpilmiş yoğurtlu tatlıya katılıp tekrar çırpılacak

1 paket krema sertleştirici , bu da eklenıp son kez cırpılacak



250 gr vişne

bir kahve fincanı şeker

şeker ve vişne 10 dakika pişip süzülecek vişne suyu ile pandispanya islatılacak

vişneler soğuduktan sonra kremaya katılıp dolapta 10 dakika bekletilecek.



çikolata ganaj için

bir kutu sıvı krema

200gr bitter kuvertur



krema kısık ateşte kaynamaya baslayınca altı kapatılır ve çikolatalar içine atılıp eritilir, ganaj soğuyana kadar yaklaşık bir saat sertleşmesi için bekletilir.



3 e böldüğüm pandispanyanın alt tabanını 4-5 kaşık vişve suyu ile ıslatıp vişneli kremamın yarısını bu kata sürüp , pandıspanyanın ikinci katını koyup tekrar vişne suyu ile islatıp kalan kremayı da üzerine yayıp en üst pandispanyayı da koyup dolapta 10 dakıka bekletırım.

bu arada ganajı sürekli karıstırark soğuturum ve dolaptan cıkardığım pastamın üzerine tamamını döküp pastanın her tarafına yayarım ,o zaten kendiliğinden akıyor,ben sadece pastayı koydugum tabagı saga sola hareket ettırerek heryerını kaplamasını saglıyorum
Çikolatalı Kolay Pasta
cikolatalipastagt8wp4.jpg

Çikolatalı Kolay Pasta

Malzemeler(26-28 cm'lik yuvarlak kalıp için)

Pandispanya için;

4 yumurta
7 yemek kaşığı* şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu

Krema için;

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
2-3 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata(80 gr)
1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi

süslemek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık

Yapılışı:

Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 çırpın. Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın. Kabartma tozu ve üzerine limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın. Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.

Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin. Ocaktan indirdikten sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın. Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üzerine döküp düzeltin. Krem şanti ve file fındık ile süsleyin. (ben krem şantinin içine tencerenin dibinde kalan 1-2 kaşık kremayıda eklediğim için kıvamı biraz bozuldu, ancak bu kadar süsleyebildim. Sadece krem şanti ile yapacağınız şekiller daha düzgün olacaktır)

* Kaşık ölçüleri silme değil, un ve şeker kaşığın üzerinde hafif bir tepecik oluşturacak şekilde ölçülmelidir.
havuçlu mozaik pasta
imgshowgw61bl9.jpg



Malzemeler
500 g rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı toz şeker
150 g ufalanmış pötibör bisküvi
75 g margarin
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
1 poşet vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı
Rendelenmiş havuçları toz şekerle kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. İçine ufalanmış bisküvi, margarin, öğütülmüş ceviz, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde krem şantiyi süt ile çırpın. Birazını üst süsleme için ayırın. Kalanını havuca ekleyip streç filme dökerek rulo haline getirin ve buzlukta bir gece bekletin. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
tuzlu kek
tuzlukekyb1.jpg

Malzemeler:

*

2 yumurta
*

1 su bardağı yoğurt
*

1 su bardağı sıvı yağ
*

4 orta boy patates
*

2 adet havuç
*

2 paket kabartmatozu
*

yarım çay kaşığı karbonat
*

pulbiber, nane, maydanoz, karabiber
*

susam, çörek otu
*

3 su bardağı un

Yapılışı:

1. Patatesleri soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın.
2. Havuçları rendeleyin. Yumurtayı cok az tuzla çırpın.
3. Yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştırın.
4. Sırasıyla daha sonra patates, havuç ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

vişneli çiko kek (resimli)
visnelicikokekti7.jpg
Gerekli Malzemeler ;

* 2 adet yumurta
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 2 kahve fincanı sıvı yağ
* 2 kahve fincanı yoğurt
* 6 kahve fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
* 100 gr bitter çikolata ( kıyılmış)
* 1 su bardağı kadar vişne kompostosu tanesi

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getiririp ısıtmaya başlayalım.
Muffin kalıplarımızın içerisine küçük muffin kağıtçıklarımızı koyup hazırlayalım.
Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpalım. Şekerler eriyinceye kadar çırpmamız gerekiyor. Daha sonra içerisine önce yoğurdu sonra sıvı yağı ekleyelim ve şöyle bir çırpalım. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve yumurtalı karışımımıza ilave edelim. Hepsini birlikte çırptıktan sonra en son kıyılmış çikolatalarımızı ekleyip kaşıkla şöle bir alt üst edelim.
Muffin kalıplarımızın içerisine karışımımızı bölüştürülim. Eğer kalıbınız 12'li ise yarısını alacaktır.Ve seferde pişirebileceksiniz.
Kalıplara boşalttığımız karışımımızın ortalarına birer vişne tanesi yerleştirelim ve üzerileri kızarana kadar önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Hepimize afiyet olsun..
huysuz kek

MALZEMESİ
3 adet yumurta
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
3 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
TARİF
Yumurta ile şekeri mikserde 5 dakika çırpın. Süt, eritilmiş margarin, un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip 5 dakika daha çırpın. Dövülmüş cevizi de ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

Püf noktası: Kek yapmadan önce yumurtaları oda sıcaklığında bekletin.
fantalı kek

MALZEMESİ
4 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı Fanta
3,5 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi
TARİF
Mikserde yumurtayı şekerle birlikte çırpın. Erimiş margarin, Fanta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip 10 dakika çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp üstüne ceviz içi serpiştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29