BISKÜVILI PASTA
MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gr fındık
HAZIRLANIŞI
Biküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın
BÖÄžÜRTLENLI PASTA
MALZEMELER
10 çorba kaşığı) margarin ya da tereyağı
1/2 çaykaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı şekerli su
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 kg vanilyalı dondurma
1 su bardağı çiğ krema
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kg böğürtlen
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Fırını 175 dereceye ısıtın. Margarini eriitip, soğumaya bırakın.
Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozununu karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getirin. Bu hamuru üç parçaya bölün ve ince yuvarlaklar yapın. 10 dakika kadar pişirip, soğutun.
İlk katın üzerine, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyun. Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştirin.
Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
BROWN KEK
MALZEMELER
150 gr. Şeker
80 gr. Margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr. Kakao
75 gr. Un
75 gr. Bal
2 Adet Yumurta
Yarım su bardağı ceviz
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Şeker ile yağ çırpılıp, diğer malzemeler yavaş yavaş ilave edilip, bu karışım teflon kalıba dökülecek. Sıcak fırında 20 Dakika da hazır hale gelir.
BUZLU PASTA
MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
2 bardak süt
2 paket krem şanti
3 adet elma
2 yemek kaşığı ceviz veya fındık
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine 1 bardak süt ve bir paket krem şantiyi koyup iyice karıştırın. Daha sonra içine 1 paket büskivi kırın.3 adet elmayı rendeleyip içine katın.Ceviz veya fındığıda koyduktan sonra hepsini iyice karıştırın.
CEVIZLI KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta,
1 bardak pudra şekeri,
1 çay fincanı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı ceviz içi arzuya göre fındık badem de eklenebilir,
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle margarini eritip, soğutalım, daha sonra bir kabın içinde yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım, daha sonra pudra şekerini ve yoğurdu ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra içine soğumuş olan margarini ekleyelim, göz kararına göre 3 bardak kadar unu eleyip içine kabartma tozunu ve vanilyayı dökelim iyicene karıştıralım. En son olarak cevizi ekleyelim. Keki koyacağımız kaba (tepsi değil kek kalıbı kullanın)önce margarin sürelim daha sonra güzelce her tarafına un serpelim, ısıtılmış fırında 45-50 dk. kadar 180 dereceli fırında pişirelim, şayet şekeri az ise üstüne piştikten sonra pudra şekeri dökebilirsiniz.
CEVIZLI TARTÖLET
MALZEMELER
18-20 adet metal tartölet kalıbı
125 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
Üstü için :
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
3 yumurta
1 çorba kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük metal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin. Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun. Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
CEVIZLI ÜZÜMLÜ KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yağ ve şekeri karıştırıp, yumurtaları ilave edin. Şeker eriyince diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin ve orta hararetli fırında pişirin.
ÇIKOLATA PARÇALı KEK
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
300 gr toz şeker
450 gr un
200 gr margarin
bir miktar damla çikolata
HAZIRLANIŞI
İlk önce derin bir kabın içine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilip mikserle 15 dakika kadar çırpılır daha sonra eritilmiş margarin eklenir vanilya ve kabartma tozu ile birlikte un konulur. En son isteğe göre çikolata parçaları ve kakao eklenir. Yağlanmış kek kalıbının içine boşaltılır önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir süre pişirilir.
ÇIKOLATA SOSLU ENFES KEK
MALZEMELER
100 gr margarin
2 yumurta
300 gr un
200 gr şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı vanilya
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kabartma tozu
Sos icin mazemelerimiz:
300 gr pudra şekeri
yarım fincan koyu nescafe
2 çorba kaşığı margarin (eriltimiş)
yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup eritin (daha sona dinlendirin)
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. (köpügünü görene kadar)
İçine ununu ve kabartma tozunu, vanilyasını ekleyin
Daha sonra dinlendirilmiş margarininizi ekleyin ve ardından sütü koyun karıştırın
Sonra normal ısıda pişecek derecedeki fırına koyun.
Sosun tarifi:
Pudra şekerinizi koyun içine eriltilmiş yağı ekleyin ve daha sonra kahveyi ekleyip karıştırın. (Sos hazırlandıktan sonra dolaba konulup bir 15 dakika dinlendirilsin)
ÇIKOLATA SOSLU YAŞ PASTA
MALZEMELER
Keki icin :
3 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan şeker
2 su bardağı un
Sosu için :
Bir iki yemek kaşığı nişasta ve un
Yarım kilo süt
2-3 yemek kaşığı margarin
Kakao veya çikolata
Bir fincan toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir fincan su (kabartma tozuna gerek yok çünkü yumurta köpürdüğü zaman kabartma tozu yerine geciyor.)
altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın. (eger mixeriniz varsa mixerle çırpmanızı tavsiye ederim)
Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin. Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye indirin. Güzel bir şekilde pişsin.
Sosunun hazırlanışı :
Nişasta, un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırın ve bütün sütü icine ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynatın. Margarini içine ekleyin karıştırın. Sıcakken kekin üzerine dökün.