Ananaslı Alt-Üst Keki
Malzemeler
1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
5-6 Dilim konserve ananas
5-6 Adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağından biraz fazla un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı - Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın.
- Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
- Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
- Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
- Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
- Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
- Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
- Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
- Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
- Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Kedi dili pasta
Yarım kg süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 kahve fincanı un
2 paket ülker kako
Tüm malzemelri karıştırıp pişirin. Piştikten sonra 1 kibrit kutusu kadar margarin koyun. 1 kare çikolatayı bıçakla kıyın. 2 yumurtayı çırpıp muhallebiye kat. Soğuturken ara sıra karıştırın. Diğer tarafta krem şantiyi hazırlayın. 300 gr kedi dilinin yarısını borcama diz üstüne muhallebi, onun üzerine krem şanti ve yine kedi dili, muhallebi, şanti döşeyin. Kedi dilini kapatın ve buzdolabına koyun.
Ağlayan Pasta
Malzemeler
Kek
Çikolata sosu için;
2 yumurta
1 çay bardağı süt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan kakao
Kabartma tozu - vanilya
Nasıl hazırlanıyor?
Kek fırından çıkınca 2 bardak ılık süt dökün. Soğuyunca krem şanti yapın. Çikolata sosunu pişir. Soğuduktan sonra üstüne dök.
Cevizli Browni
Malzemeler:
1 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Cikolatayla yağı bir kapta eritip şeker ve yumurtanın konulduğu kaba döküp çırpıyoruz.Sonra içine tuz,un,ceviz,kabartma tozu koyup çırpıyoruz ve yağlayıp unladığımız tepsimize döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Afiyet olsun…alinde kesin. Sıcak servis yapın
NİS PASTASI
Malzeme :
5 adet yumurta akı
300 gr. pudra şekeri
50 gr. çekilmiş badem
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Un pudra şekeriyle beraber elenir. Çekilmiş badem ilave edilir. Yumurta akları telle vurularak sıkı kar haline getirilir. Yapılan hamur bez huniye doldurulur. Yağlanmış unlanmış tepsiye ikişer santim ara ile yumurta büyüklüğünde sıkılır. Hafif ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarılır. İki tanesi arasına krem sürülerek birbirine yapıştırılır. Üzerine ve kenarlarına da krem sürülür. Kenarlarına çekilmiş yeşil fıstık yapılır. Üzerine kremle süs yapılır. Ortasına erimiş kuvertür çikolata ile istenilen harfler süslüce yapılır.
Not : Arzu edilirse içi çukulatalı kremle yapıştırılır. Dışına beyaz krem sürülür.
PIRINÇLI PASTA
MALZEMELER
1 bardak hafif haşlanmış pirinç
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr çilek
2 adet pandispanya hamuru
1 paket krem şanti
1 paket çikolata rendesi (süslemek için)
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz.
Kütük Pasta
Pandispanya
4 yumurta
2 kahve fincanı seker
4 kahve fincanı un
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema
3 bardak süt
5 yemek kaşığı şeker
3 kaşık mısır nişastası
3 kaşık un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
Yarım kutu krem şanti
Hazırlanışı
Keki hazırlarken 4 yumurtayı mikserle köpürtene kadar çırpın.
Sonra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.
Unu vanilyayı ekleyip büyük tepsiye yağlı kağıt döşeyip keki üzerine yayın.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri çok hafif pembe oluncaya kadar bekletin.
Pişen pandispanyayı yağlı kağıdın yardımıyla rulo yapıp üzerine bir mutfak havlusu ile örtün.
Birkaç dakika sonra yavasça açıp tekrar rulo yapın.
Kek soğuyunca kağıdını çıkarıp ılık kremayı içine sürün ve rulo yapın.
Krem şanti hariç diğer malzemeleri ocakta pişirin. Soğuyunca krem şanti ile karıştırın.
Kekin üzerine kremanın yarısını yayıp karışık meyveler serpiştirip alttaki yağlı kağıt yardımıyla boş yer bırakmayacak şekilde rulo yapın..
Elde ettiğiniz bu uzun ruloyu iki ucundan verev iki parça şeklinde kesin ve kütük budakları gibi yerleştirin.
Kalan kremayı üzerine sürüp süsleyin.
Çikolata ile kremayı karıştırıp kahverengi krema elde etmek isterseniz, kremayı tırtıllı bir şekilde sürmeye çalışın, bu şekilde ağaca daha çok benzeyecektir.
Çekilmiş şamfıstığı, pudra şekeri ve kalın rendelenmiş çikolata süslemekte yardımcı olacaktır
Güllü pasta
RULO HAMURU
- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
İÇİ
- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti
1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz.
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz
Yastık Kek
Malzemeler:- 300gr. dondurulmuş kırmızı meyve (mine: sadece bögürtlen)
- 250gr. tereyağ
- 220gr. şeker
- 4 yumurta
- 340gr. un
- 100gr. beyaz çikolata ( mine: 150gr. yoğurt)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- arzu edilirse limon kabugu rendesi
Hazırlanışı:
1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin. Fırını 180° C’ye ısıtın.
2- Yağı mikserle iyice çırpın. Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın.
3- Fırın tepsisini iyice yağlayın. Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün. Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor. Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın. Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin. Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin. İyice karıştırın. Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin. Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak.
Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın. 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testini mutlaka yapın.
4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz. 30gr. bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor. Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz.
BİLMECE YAŞ PASTA
Malzemeler
Beyaz Kek
3 yumurta
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kakaolu Kek
3 yumurta
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım paket kakao
Yapılışı
Kekler piştikten sonra iç içe girebilecek tabakla üç boy yuvarlak halkalar halinde kesilecek. Üç tane yuvarlak simit şeklinde halka olacak. (Şekildeki gibi) Sonra kekleri bir kakaolu bir beyaz olmak üzere halkaları yerleştirilerek krema sürülecek. 2 nci kata kakaolunun üzerine beyaz, beyaz halkanın üzerine kakaolu gelecek şekilde dizilecek ve krema ile süslenecek